Musician fined for impromptu performance on Dutch train

Nathan Dillen
Nathan Dillen. Photo: Nathan Jacob Dillen / Facebook

Musician Nathan Dillen was give a 380 euro fine for making music on a train from Amsterdam to his hometown of Kampen on Friday, RTL Nieuws reports.

The musician was heading home on the train with his brother when some fellow travelers asked if he would play them something on his clarinet. He did so with pleasure and, according to a friend on Facebook, the other passengers seemed to appreciate the music. 

But when switching trains at a station in Almere, a security guard stopped Dillen. There was a discussion on the platform and the police were called in. Exactly what was said is unclear, but it ended with Dillen being fined 380 euros and missing his next train. A friend had to come pick him up at the station.

The musician has no intention of paying the fine, RTL Nieuws reports. 

Afgelopen vrijdagavond kregen de treinreizigers van Amsterdam naar Almere een fantastisch optreden van muzikant en beeldend kunstenaar Nathan. Helaas waren de zogeheten boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) het niet eens met de manier waarop dit gebeurde. De broers Nathan en David werden nog voordat de trein van Almere naar Zwolle vertrok de coupé uit gehaald. Enkele treinreizigers stapten ook uit de trein om de broers te ondersteunen met de discussie die ontstond op het perron.

Terwijl de politie al onderweg was om de boa’s te ondersteunen vertrok de trein en zag ik mijn vrienden achterblijven op het perron. De broers werden meegenomen naar buiten en daar kregen ze uiteindelijk een bekeuring van 380 euro voor geluidsoverlast!

Omdat het al middernacht was reden er geen treinen meer, gelukkig heb ik ze kunnen ophalen vanuit Zwolle om vervolgens naar Kampen te gaan en hebben wij er alsnog een feest van kunnen maken.
Het is ongelofelijk dat deze boa’s een beetje gezelligheid in de nachttrein niet konden waarderen en het op deze manier moesten beëindigen.

Het delen van dit verhaal wordt erg gewaardeerd!

Metro Holland NS__Online

Geplaatst door op zaterdag 28 januari 2017

Tags: